Pályázat

2018.06.26. 17:23

Németh László műfordítói tábort szerveznek Lakiteleken

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje 2018. július 9.

Lakitelek, 2014. június 1. Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfõiskola vezetõje, az Országgyûlés alelnöke elõadást tart Nemzetpolitika és a határon túli magyar iskolák fontossága címmel a Burg Kastl Alumni közösség által támogatott határon túli magyar oktatási intézmények Összetartozás - Összetartás címû elsõ találkozóján a Lakiteleki Népfõiskolán 2014. június 1-jén. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Fotó: Ujvári Sándor

Németh László műfordítói tábort szervez a Lakitelek Népfőiskola, valamint a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány augusztus közepétől – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke kedden.

A pályázati felhívásra olyan harmincöt év alatti fiatalok jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek a Magyarországgal határos horvát, román, szerb, szlovák, szlovén és ukrán nyelveken, valamint a történelmi cseh és lengyel szomszédaink nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt – mondta a Lakitelek Népfőiskola alapítója.

Lezsák Sándor beszélt arról is, hogy a fordítótáborba nevezni egy legalább négy-ötezer karakterből álló, nyomtatásban még meg nem jelent, magyarra fordított 20-21. századi szöveggel, valamint a Lakitelek Népfőiskola honlapjáról letölthető jelentkezési lappal lehet. Az augusztus 13. és 19. között zajló műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, művelődési kapcsolataink hagyományáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg a fordítás elméletével és gyakorlatával.

A képzés térítésmentes, a nyertes pályázók számára a Lakitelek Népfőiskola, valamint a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány a tábor teljes idejére szállást és étkezést biztosít. A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje 2018. július 9. A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a nyerteseket 2018. július 16-ig értesíti a részvételi lehetőségekről. A jelentkezési lap letölthető a Lakitelek Népfőiskola honlapjáról, a http://nepfoiskola.lakitelek.hu/ oldalról.

Borítókép: Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke előadást tart Nemzetpolitika és a határon túli magyar iskolák fontossága címmel a Burg Kastl Alumni közösség által támogatott határon túli magyar oktatási intézmények Összetartozás – Összetartás című első találkozóján a Lakiteleki Népfőiskolán 2014. június 1-jén.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!