hazaviszik

2018.07.14. 08:05

Augusztusban érkezik a Csíksomlyói passió a Nyeregbe

A Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncegyüttes közös produkcióját, a Csíksomlyói passiót augusztus 18-án a csíksomlyói Nyeregben láthatja majd a közönség.

Forrás: Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, miközben új színpadi nyelvet teremt. A művészeti ágakat egyesitő totális színházban a költői és prózai szövegekkel egyenrangú szerepet kap a tánc és a zene.

A Vidnyászky Attila által rendezett és Zsuráfszky Zoltán által koreografált előadás az összmagyarság újra megszentelt kultuszhelyén, a csíksomlyói Nyeregben lesz látható több száz erdélyi énekes és táncos közreműködésével.

Vidnyánszky Attila rendező, színházigazgató korábban elmondta: a Nemzeti Színház műsorán egy éve szereplő kétfelvonásos, több mint háromórás előadást a csíksomlyói hegynyeregben rövidebb, egyfelvonásos produkcióként mutatják be. Az előadást egy 3-4 futballpályányi területre tervezik, amelyen két színpadot is felszerelnek.

Borítókép: Részlet az előadásból

Forrás: Nemzeti Színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!