nyitni a fejlődés felé

2019.12.06. 09:45

Káel Csaba: az értékeinkről kell filmet csinálni (videó)

A filmügyi kormánybiztos tovább építené az Andy Vajna által elkezdett elszámoltatási rendszert.

Miskolc, 2019. szeptember 21. Káel Csaba filmrendezõ, filmügyi biztos beszédet mond a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjátadó gáláján 2019. szeptember 21-én. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

„Azt gondolom, hogy elég nyílt és nyitott platformon indultunk el. Igazság szerint ezt az ágazati átszervezést Andy Vajna elkezdte, hiszen amikor a nemzeti filmalapot fölállította, akkor azzal a céllal indult neki, hogy legyen egy átlátható állami finanszírozása a magyar filmnek, ő akkor még csak a filmben gondolkodott” – fogalmazott a filmügyi kormánybiztos a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában.

Káel Csaba szerint ez azt jelentené, hogy a forrásokat úgy lehet elnyerni, hogy van egy pályáztatási rendszer, amelyben a forgatókönyv-fejlesztés is szerepel. Arról is beszélt, hogy Andy Vajna komoly elszámoltatási rendszert tervezett, Káel Csaba szerint ezt kell tovább építeni. Úgy vélte, hogy mivel a fiatalok többsége mobilon, okos televízión nézi a filmeket és sorozatokat, muszáj nyitni a fejlődés felé mind platform, mind tartalom szempontjából.

„Magyarország olyan gazdag, olyan sorsok – történelmi, de akár mai sorsok – is vannak, amelyekkel foglalkoznunk kell, be kell mutatni ezeket” – fogalmazott filmügyi kormánybiztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!