Járvány

2020.03.23. 15:18

Már az MTVA Archívumában is hallgathatunk hangoskönyveket

Például a Pál utcai fiúkat, az Abigélt vagy Tom Sawyer kalandjait.

Forrás: Shutterstock

A koronavírus okozta járvány és veszélyhelyzet miatt az MTVA is hozzájárul a jelenlegi időszak minél könnyebb és tartalmasabb átvészeléséhez. A közmédia a kialakult helyzetre reagálva jelentős lépéseket tett, hogy megkönnyítse az oktatási tartalmakhoz és kulturált szórakozáshoz történő hozzáférést – írja az Origo.

Így az MTVA Archívum is hozzájárul a digitális oktatás fejlesztéséhez és a tartalmas időtöltéshez: a https://archivum.mtva.hu/radio/ oldalon több száz hangoskönyv válik ingyenesen hallgathatóvá számos kategóriában (mesék, kötelező és ajánlott olvasmányok, rádiójátékok), melyek között mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt.

Olyan klasszikusokat hallgathatunk, mint A Kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, a Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A Kincses sziget, Robinson Crusoe, vagy a Tom Sawyer kalandjai.

Iskolatévéként is segítenek

Az M5 csatorna minden hétköznap este 20.30-ig iskolatévéként működik. Reggel 8-tól este 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan, irodalom és a nyelvtanulásé a főszerep. Felsős és Érettségi című műsoraik az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, Szólalj meg! című sorozatukkal pedig kitekintenek a nyelvtanulás felé. Ezek után a Mindenki Akadémiája című műsoraikban kitekintenek az egyetemi tananyag felé is. Műsoraik visszanézhetőek a Médiaklikk.hu oldalon.

Ezzel összhangban a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a Nava.hu oldalon. Mindemellett az MTVA Archívuma a mozgókép nyitásával az elmúlt 60 év legnépszerűbb magyar filmjeit, meséit, klasszikus és fikciós sorozatait teszi elérhetővé korlátozás nélkül a nézők számára a https://m3.hu oldalon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!