Járvány

2020.03.27. 11:55

Süsü, a sárkány kalandjai láthatók szombattól az M2 gyerekcsatornán

Március 28., este 7 órától kilenc napon át láthatják a gyerekek a sorozat részeit.

Budapest, 2018. április 17. A Süsü, a sárkány címû bábfilmsorozat eredeti bábfigurái: Sárkányfûárus, Királyfi és Süsü az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának kiállítótermében 2018. április 17-én. A bábokat és a díszleteket Lévai Sándor tervezte, a mese forgatókönyvét a Nemzet Mûvésze díjjal kitüntetett Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas író, költõ írta. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Zih Zsolt

Az MTVA Sajtó Osztálya pénteken az közölte, hogy Magyarország egyetlen reklám- és erőszakmentes gyerekcsatornája továbbra is igényes szórakoztató tartalmakkal kívánja segíteni a gyermekek és szüleik otthoni időtöltését, ezért tűzte műsorára a tervezettnél hamarabb Csukás István sorozatát.

„Ugyan húsvéti ajándékként a tavaszi szünetre tartogatta a sorozat bemutatását az M2 gyerekcsatorna, de a gyerekek olyan bátran és felelősen állnak helyt az egészségügyi veszélyhelyzet hozta új élethelyezetekben, hogy úgy érezzük, helyén való előbbre hozni az ajándékot, így Süsü sárkány kalandjaival már március 28-tól találkozhatnak” – mondta Vass Éva, az M2 gyerekcsatorna igazgatója.

Nem csak Süsü a sárkány kalandjaival kíván hozzájárulni a gyerekcsatorna a hétköznapok igényes időtöltéséhez.

A közmédia hamarosan új sorozattal kedveskedik a fiataloknak és szüleiknek,

amelyben az M2 ismert műsorvezetői, többek között Koltai Bori, Pataky Szabi és Trömböczky Napsugár megmutatja, milyen egy igazán élménnyel teli napirend otthon, hogyan lehet saját kezűleg elkészíteni nagymami palacsintáját vagy éppen hogyan lehet védekezni a koronavírus ellen.

Varázsdoki szemlélteti, miért fontos, hogy alaposan mossuk meg a kezünket.

A műsorvezetőkkel vidám verseket is tanulhatnak a gyerekek az otthoni napokra és természetesen az otthoni testmozgás és a házi torna sem maradhat ki.

A Süsü, a sárkány kalandjai kilenc napon át láthatók, az első, 53 perces része szombaton 19 órakor, a nagyjából félórás epizódjai pedig vasárnaptól minden nap este 19.25-kor kezdődnek az M2 gyerekcsatornán.

Borítókép: A Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat eredeti bábfigurái: Sárkányfűárus, Királyfi és Süsü az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának kiállítótermében 2018. április 17-én. A bábokat és a díszleteket Lévai Sándor tervezte, a mese forgatókönyvét a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas író, költő írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!