Különleges produkciók

2020.04.23. 13:06

Jó hírt kaptak a kultúra szerelmesei

Újabb irodalmi, zenei, színházi és táncos produkciók láthatók a héten online formában; a csatlakozó intézmények között van többek között a B32 Galéria és Kultúrtér, a Budai Fonó Zeneház, a Fehérvár Televízió és a Szegedi Kortárs Balett – közölték a szervezők szerdán.

Forrás: Shutterstock

Az Albertfalvi Közösségi Ház Dekameron-ihlette novellaíró pályázatot ír ki Boccaccio remekművének szellemében. A novellákat szeptember 1-ig folyamatosan lehet küldeni maximum 15 ezer karakter terjedelemben.

Az összes beérkezett pályamunka az előzsűrizést követően a https://ujbudaidekameron.blog.hu/ weboldalon lesz olvasható

– közölték.

Mint írják, a művek térben és időben bárhol és bármikor játszódhatnak, azonban ha a novella megtörtént eseményen alapul, akkor a szervezők kérik, hogy a szereplők nevét, a helyszínt vagy az időt úgy változtassák meg, hogy az eredeti szereplőket ne lehessen felismerni.

Június közepéig minden tervezett előadás elmarad a Budai Fonó Zeneházban, azonban

az elindult az intézmény online videós interjúsorozata és csatlakozni lehet az online táncoktatáshoz is Berecz Istvánnal, valamint koncertekkel és különleges felvételek is láthatók lesznek.

Három, tavaszra meghirdetett előadásnak, a Barabás Lőrinc Quartet koncertnek, Lovasi András Egy az egyben csak maga zenei programjának és a Parno Graszt előadásának már megvannak az őszi időpontjai, amelyekre a korábban megváltott jegyek érvényesek lesznek közölte az intézmény.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház elmúlt évadainak legjobb előadásait tűzi műsorára szombattól a Fehérvár Televízió, ahol klasszikus és modern szerzők művei lesznek láthatók tíz napon keresztül.

Az első darab Tasnádi István Kartonpapa című drámája lesz, majd sorra kerül többek között a Pillangó, a Perelj, Uram!, A fösvény, A Herner Ferike faterja és Az ember tragédiája. A tízrészes sorozat május 10-én Shakespeare Lear király drámájával zárul.

A Föld napja alkalmából a Szegedi Kortárs Balett YouTube csatornáján szerda délutántól látható a társulat 2016-ban bemutatott, eARTh című darabja.

Az előadás koreográfiáját készítő Juronics Tamás összegzéséből kiderül, hogy a mű zenéje Henryk Górecki lengyel zeneszerző utolsó alkotása, a IV. Szimfónia, melyet nem sokkal korábban 2014-ben mutattak be. A művész úgy fogalmazott, a darab készítésekor az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet az emberi tevékenység által okozott környezetszennyezésre áll az összegzésben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!