pályázati forrásból

2021.06.18. 10:42

Felújították a mindszenti katolikus templomot

Kormányzati és uniós támogatással felújították a mindszenti Mindenszentek-templomot, amelyet hálaadó szentmise keretében vasárnap Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök áld meg – tájékoztatta az egyházmegye az MTI-t.

20210525 Mindszent Mindenszentek templom főoltárképe - restaurálni fogják. Fotó: Kovács Erika KE Délmagyarország

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Kovács Erika

A közlemény szerint az 1880-ban épült mindszenti római katolikus templom korszerűsítése csaknem egy évig tartott. Felújították az épület teljes külső homlokzatát, valamint a tetőszerkezetet.

A korábban jelentős gondot okozó vizesedést a kivitelező speciális módszerrel szüntette meg. A fűtéshez és az elektromos világításhoz szükséges energiát napelemek által termelt áram biztosítja.

Megújult a késő barokk stílusú műemléképület szakrális tere is:

korszerűsödött az elektromos hálózat, az aljzatbetonra új padlóburkolat került, kifestették a templom teljes belső terét és felújították a padokat.

A templom felújítását az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap mintegy 50 millió és hazai központi költségvetési 100 millió forintos támogatása tette lehetővé. A rekonstrukció kivitelezője a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. volt.

Borítókép: A megújult mindszenti Mindenszentek templom főoltárképe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!