Digitális könyvtár

2021.10.11. 09:34

Olvassa online, ingyenesen a magyar irodalom legnagyobbjait!

Hamarosan az Osiris Klasszikusok, a Millenniumi Könyvtár és a Diákkönyvtár összesen csaknem 250 kötete válik elérhetővé.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Új szolgáltatással bővült a Digitális Irodalmi Akadémia. Hamarosan a legjelentősebb klasszikus magyar szépirodalmi alkotások is ingyenesen hozzáférhetővé válnak a Petőfi Irodalmi Múzeum digitális könyvtárában.

A Digitális Irodalmi Akadémia, vagyis a DIA honlapján eddig 140 kortárs, illetve elhunyt, de még szerzői jogvédelem alá eső író és költő életművét érhették el az olvasók. A Petőfi Irodalmi Múzeum, vagyis a PIM és az Osiris kiadó együttműködésének köszönhetően a következő években a kiadó könyvsorozatainak, vagyis az Osiris Klasszikusoknak, a Millenniumi Könyvtárnak és a Diákkönyvtárnak csaknem 250 további kötete válik elérhetővé a honlapon.

A digitális tartalom folyamatosan bővülni fog, a kiadó pedig tovább folytatja a sorozat köteteinek megjelentetését.

Jelenleg a honlapon a projekt első 50 könyvének teljes szöveganyaga érhető el.

A bővítés célja, hogy a DIA az olvasók minél szélesebb tábora számára váljon a magyar irodalom leghitelesebb szöveghelyévé, ahol a klasszikus műveket keresők a kortárs irodalomi élet legkiválóbb alkotásaival is megismerkedhetnek.

A digitális könyvtárban jelenleg Ady Endre, Arany János, Babits Mihály, Gárdonyi Géza, Gelléri Andor Endre, Jókai Mór, Karinthy Frigyes, Katona József, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Madách Imre, Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond, Petőfi Sándor, Rákóczi Ferenc, Szabó Pál, Tömörkény István, Török Gyula és Vörösmarty Mihály művei olvashatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!