Elismerés

2022.09.30. 21:00

Ismét jelölték Keller András és a Concerto Budapest koncertfilmjét a szárnyas Arany Oroszlán díjra

A film májusban már megnyerte a New York Festivals TV & Film Awards Ezüst Trófeáját - írja a Magyar Nemzet.

Keller András

Fotó: Marjai Judit

A Velencei TV Fesztivál – Venice TV Awards 2022 Performing Arts kategóriájának szárnyas Arany Oroszlánját ez évben végül a brit Sky Arts Romeo & Juliet filmje nyerte. A magyar Kárpát Rapszódia a Mezzo TV képviseletében indult a versenyen. 

A két évvel ezelőtti világsiker, az Arany Oroszlán elnyerése után szinte lehetetlennek tűnő volt az újabb elismerés a világ egyik legjelentősebb televíziós fesztiválján, ahol idén a Kárpát Rapszódiát 27 ország legjelentősebb televíziós és filmgyártói által nevezett több száz alkotása közül az HBO Max, a BBC és az ORF szuperprodukciójával együtt díjazták Arany Oroszlán-jelöléssel. 

Keller András és Szabó Stein Imre rendező, valamint a Concerto Budapest két egész estés koncertfilmje így két év alatt már négy nagy nemzetközi filmes-televíziós díjat nyert. Ez egyúttal a magyar zeneművészet és a filmes, televíziós szakma világsikere is.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

Borítókép: Keller András (Fotó: Marjai Judit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában