a kemény munka gyümölcse

2017.09.08. 15:56

A San Antonio elnézést kért Hangától

Az NBA-s San Antonio Spurs elnézést kért Hanga Ádámtól a nyári helytelen kommunikációért.

Az Eb-nyolcaddöntős válogatott kapitányának ügynöke, Lóránt András kifejtette, hogy a nemrég Barcelonába igazolt játékos kötötte az idei nyár legnagyobb szerződését a spanyol bajnokságban. Ráadásul a liga történetében először fordult elő, hogy egy klub (a Baskonia) ilyen összeget – három évre 7,5 millió eurót – „megadjon”, azaz közölje, hogy ugyanolyan feltételeket biztosít, mint a játékost elvinni akaró riválisa (a Barcelona).

„Ez óriási elismerés Ádámnak és az elmúlt 15 évben végzett munkájának. A Barca tavaly és idén is harcba indult érte, és ezúttal hét héten át küzdött a megszerzéséért, miközben eddigi csapata, a Baskonia már január 30-án letette elé az első ajánlatot” – mondta Lóránt András, hangsúlyozva, hogy a katalánok meghatározó játékosnak igazolták le Hangát, aki spanyol és európai szakírók szerint a Barca „belépője” az Euroliga négyes döntőjére.

A menedzser közölte, játékosa idáig egy topligában egy topklub kapitánya volt, Euroliga Final Fourban szerepelt, most viszont olyan brandhez került, amelyet a világon mindenhol ismernek, akár labdarúgásról, kosárlabdáról, kézilabdáról vagy futsalról van szó.

„Külföldi topcsapatok is keresték, de két kérése volt arra az esetre, ha nem jön össze az NBA: Spanyolországban szeretne maradni, és a válogatottban akar játszani. Ami az NBA-t illeti, a San Antonio több jelét is adta, hogy meg kívánja szerezni őt. A megfigyelői eljöttek Ádám meccseire, öt napra kimentünk Texasba, teljes orvosi vizsgálaton esett át, aztán egyszer csak elült a dolog, mi pedig nem várhattunk tovább. Kolozsváron a Spurs képviselője azt mondta Ádámnak, hogy nagyon sajnálja, hogy nem jött össze a dolog, és elnézést kért tőle a rossz kommunikációért” – mondta Lóránt András.

Az Octagon Europe menedzserirodánál dolgozó szakember – aki a 44 ügynököt foglalkoztató cég vezetőségi tagja – kitért arra is, hogy Hanga alig három hét alatt készült fel az Eb-re úgy, hogy előzőleg június 7. óta nem játszott meccset.

Lóránt András kitért a magyar bajnokság helyzetére is, kifejtve, szerinte azért is nagy szó az Eb-nyolcaddöntőbe jutás, mert az NB I gyorsabb lett ugyan, de a magyar játékosok nem kapnak nagyobb szerepet.

„Ezt a felfokozott hangulatot most meg kell lovagolnunk, és európai mintára építkezni, majd fokozatosan beépíteni a fiatalokat a válogatottba. Az emberek újra felfigyeltek a magyar kosárlabdára, így most a kluboknak, a szövetségnek, a szakmának és nekünk, ügynököknek is még többet kell dolgoznunk” – jelentette ki a menedzser.

„Amikor Ádámmal leszerződtem kilenc évvel ezelőtt, akkor az aláírás után megfordítottam a lapot, és megkértem, írja fel a hátuljára, hogy mi a célja a következő 5-10 évre. Ő ház vagy autó helyett azt írta rá: én akarok lenni Európa legjobb játékosa” – tette hozzá Lóránt András.

Ezek is érdekelhetik