Búsulhat Busai

2017.11.08. 08:54

Egymillió forintos büntetést kapott edzőjétől a Diósgyőr játékosa 

A diósgyőri Busai Attila csapata találkozója helyett a Ferencváros-Debrecen labdarúgó-mérkőzésre látogatott ki.

Budapest, 2017. július 22. A diósgyõri Busai Attila (elöl) és a kispesti Tömösvári Bálint a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Diósgyõri VTK mérkõzésen a kispesti Bozsik Stadionban 2017. július 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

Amint a DVTK honlapján olvasható, Busai Attila öt sárga lap miatt eltiltását töltötte, ezért nem léphetett pályára a Balmazújváros elleni bajnoki mérkőzésen. A játékos nem kísérte el csapatát a találkozóra. „Azt állította, hogy tévén nézte a Ferencváros-Debrecen összecsapást. Bódog Tamás vezetőedző emiatt 500 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a középpályást. Később egy fotó alapján kiderült, hogy Busai Attila a Groupama Arénában tekintette meg volt csapata mérkőzését. Bódog Tamás emiatt megduplázta a játékos büntetését” – áll a közleményben.

Bódog szerdán a honlapnak elmondta, csalódás számára Busai viselkedése, de reméli, tanult az esetből: „Egy rutinos, a csapatot képviselő, a csapattanácsban aktív szerepet vállaló labdarúgóról beszélünk, akinek adtam a véleményére, így külön csalódás számomra ez a viselkedés. Busai Attila azonban megértette, miért kapott büntetést, és hiszem, hogy tanult belőle” – fogalmazott Bódog Tamás.

Hozzátette, Busai nagyon fontos játékos, aki „a teljesítményével már korábban kivívta azt a vezérszerepet, amire a csapatnak és személy szerint nekem is nagy szükségem van”.

A vezetőedző kiemelte: „Mindenhol szankcionálnak az edzők, a játékosok pedig többnyire elfogadják a döntést, és nem azért, mert muszáj, hanem azért mert jogosnak tartják a büntetést. A mostani eset egy a sok közül.”

Borítókép: A diósgyőri Busai Attila (elöl) és a kispesti Tömösvári Bálint a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK mérkőzésen a kispesti Bozsik Stadionban 2017. július 22-én.

MTI Fotó / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!