Fedettpályás atlétikai vb

2018.02.26. 09:21

Márton Anita második a nevezési listán

A súlylökő Márton Anita a második helyen áll a csütörtökön kezdődő birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokság nevezési listáján.

Hungary's Anita Márton competes in the women's discus throw athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 11, 2017. / AFP PHOTO / Ben STANSALL

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Ben Stansall

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes magyar versenyző idei legjobbja 18,87 méter, ennél jobbat a vb-indulók közül csak a jamaicai Danniel Thomas-Dodd ért el (19,05). Ugyanakkor a résztvevők között szerepel a 19,93 méteres egyéni csúccsal rendelkező világbajnok kínai Gong Li-csiao is, neki azonban nincs idei versenyeredménye.

A vb-bronzérmes Baji Balázs 7.60 másodperces ezévi legjobbjával a 12. a 60 méter gátasok mezőnyében, viszont ott van a listán a világbajnok jamaicai Omar McLeod is, aki a hírek szerint nem áll rajthoz Birminghamben.

Ötpróbában Krizsán Xénia 4583 ponttal a negyedik a 12 meghívott között, de itt is figyelembe kell venni, hogy a fedettpályán Európa-bajnok és vb-második brit Katarina Johnson-Thompson idén még nem versenyzett.

A női gátasok között Kerekes Gréta 8.07 másodperccel a 17., míg Kozák Luca 8.09-cel a 20. helyen áll.

Borítókép: Márton Anita 2017-ben Londonban.

AFP PHOTO / Ben Stansall

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!