aranyosak

2018.02.26. 22:51

Ünnepélyesen fogadták a magyar olimpikonokat otthon (videó)

Hazatért két téli olimpiai bajnokunk, Burján Csaba és Knoch Viktor, akiket ünnepélyes fogadtatásban részesítettek február 26-án a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Forrás: bama

Fotó: Laufer László

Baranya megye székhelye és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. nagyon büszke a phjongcshangi téli olimpián aranyérmet szerző rövidpályás gyorskorcsolyázóira – írta meg korábban a bama.hu.

A siker jóvoltából a PSN Zrt. Sportiskola a 120 esztendős olimpiai mozgalom, illetve a magyar sporttörténet első olyan klubja, amely nyári olimpiai, téli olimpiai, valamint paralimpiai éremmel egyaránt büszkélkedhet, mi több, a PSN Zrt. Sportiskola sportolói az első magyar téli olimpiai aranyérem élharcosai is voltak.

A bama.hu portál beszámolója szerint óriási szeretettel fogadták a sportolókat. A sportcsarnok tele volt gyerekekkel, szinte mindenki nyakában

„Hajrá, Magyarok!” feliratú sál lógott, s fél tucatszor biztosan felzúgott, hogy „Szép volt, fiúk!

Knoch Viktort és Burján Csabát óriási üdvrivalgás fogadta: velük új példaképek születtek a pécsi sportpalánták számára. A rendezvény moderátora Hajdú B. István sportriporter volt. A két téli olimpiai bajnokot köszöntötte a kétszeres nyári ötkarikás aranyérmes Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, valamint  Páva Zsolt, Pécs város polgármestere. Hajdú B. István előbb felsorolta mindkét sportoló fontosabb sikereit (hosszú volt a lista), majd mindketten átvehették a Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése által adományozott Pro Civitate Díjat.

Ezt követően pedig azok vehettek át emléklapot, akik korábban vagy most segítették a két kiválóság pályafutását: Lakatos Tamás (a PSN Zrt. Sportiskola rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályának vezetője, a junior válogatott edzője), Orendi Mihály (a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója), ifjabb Telegdi Attila mesteredző, idősebb Telegdi Attila (a korábbi Pécsi Korcsolyázó SE elnöke), Telegdi Csaba (a korábbi Pécsi Korcsolyázó SE edzője), Knoch Balázs (korábbi téli olimpiai résztvevő, aki Pjongcsangban technikusként segítette a válogatottat), valamint Aczél Tamás (a korábbi Pécsi Korcsolyázó SE vezetőedzője, a válogatott korábbi edzője) – sorolta neveket a baranyai hírportál.

Őszinte a fiúk öröme
Forrás: Dunántúli Napló | Fotós: Laufer László

A díjak átvétele után folytatódott az ünneplés, s a gyerekeken látszott, életre szóló élményben volt részük. Miként abban is biztosak a bama.hu munkatársai, hogy a

két hős sem felejti el sosem ezeket a pillanatokat, mert szinte kézzel fogható volt a feléjük áradó szeretet.

Az alábbi videóban önök is meggyőződhetnek arról, hogy mennyi kedves pillanatban volt részük a sportolóknak és a közönségnek is.

Borítókép: Burján Csaba és Knoch Viktor 2018. február 26-án a pécsi a Lauber Dezső Sportcsarnokban

Dunántúli Napló / Laufer László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!