fejlődés

2018.04.19. 15:05

A kiemelt sportágak közé kerülne a kick-box

Egy hónap múlva ismét rangos kick-box versenynek ad otthont Budapest és a magyar szövetség a tavalyi őszi, budapesti világbajnokság sikereinek megismétlésén dolgozik.

Egy hónap múlva ismét rangos kick-box versenynek ad otthont Budapest: május 18-20-án világkupát rendeznek a BOK Sportcsarnokban. A magyar szövetség a tavalyi őszi, budapesti világbajnokság sikereinek megismétlésén dolgozik, és azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kick-box bekerüljön a kiemelt sportágak közé Magyarországon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a vk-n a szervezők még a novemberi vb-t is felülmúló létszámra, 40 ország legalább 1800 sportolójára számítanak.

„Hasonlóan jó eredményeket várunk, mint a fantasztikus sikerű tavalyi világbajnokságon” – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. Hozzátette: nem lesz könnyű dolguk, miután a vb-től eltérően nem csak egy versenyző indulhat egy országból kategóriánként.

A sportvezető arról is beszélt, hogy a hazai szövetség szeretne egy szinttel feljebb lépni. „Eljutottunk egy szintre, de hogy innen továbbfejlődjünk, ahhoz más nagyságrend kell a finanszírozásban is. A célunk a kiemelt sportágak közé kerülés. Ha az eredményeket, a tömegbázist, a sportdiplomáciát, a világversenyek rendezését vagy bármi egyebet nézünk, minden arra ösztönöz bennünket, hogy ezért küzdjünk. A nem olimpiai sportágak között már régóta a legeredményesebbek vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy kiálljuk a próbát az olimpiaiakkal való összehasonlításban is” – fogalmazott Galambos Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!