jégkorong-vb

2018.04.28. 22:09

Drámai küzdelemben győzte le a magyarokat a brit hokiválogatott

A hazaiak elképesztő teljesítményt nyújtottak, de a 3:2-es eredmény következtében végül a briteknek sikerült a továbbjutás.

Budapest, 2018. április 28. Bodó Christopher, a magyar csapat játékosa (b) és Jonathan Phillips a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Nagy-Britannia mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Minden eddiginél feszültebb várakozás előzte meg a szombat esti divízió I-es jégkorong vb mérkőzését, amelyen a magyar csap a britekkel csapott össze. A tét óriási volt, hiszen a britek egy sima döntetlennel is továbbjutottak volna, de az elmúlt meccseken egyre jobb teljesítményt nyújtó hazaiaknak is jó esélyük támadt az elitbejutásra.

A tiszta pirosban játszó hazaiak Bodó első góljának köszönhetően rögtön a 4. percben átvették a vezetést a britek fölött. A két csapat teljesítménye a harmad további részében nagyjából kiegyenlített volt, bár a 11. perc páros kiállítást hozott: Nagy Gergőt és O’Connort is kiküldték, előbbit „színészkedésért”.

Az első harmad „lélektani góljának” köszönhetően nagy lelkesedés és még feszültebb várakozás közepette kezdődött el a második harmad, amely újabb gólt egyik részről sem hozott, érdekes helyzetek azonban itt is, ott is adódtak. A 29. percben Bodó indult kapura, Browns azonban kivédte a lövést, ahogy a következő kettőt is a 30. és a 31. percben. A hazaiak a 333. percben keletkezett emberelőnyüket ugyan nem tudták kihasználni, cserébe azonban a britek sem váltották gólra a 38. percben Erdély kiállítását.

A harmadik harmad elején, a 42. percben Hári passzát Erdély lőtte be a britek kapujába, így megszületett az újabb gól, amit azonban nem adtak meg rögtön, hosszú percek teltek el videóbírózással, míg végül kiderült: megvan a második magyar gól. A hazaiak kétgólos előnye egészen az 51. percig tartott, ám a britek ekkor Dowdnak köszönhetően 2:1-re szépítettek.

A mérkőzés utolsó perceiben a feszültség már szinte tapintható volt, amikor az 57. percben kiállították Varga Arnoldot, a következő percben azonban büntetőt ítéltek meg nekünk. Hári mozdulatát azonban Browns kivédte, maradt a 2:1.

Az utolsó 15 másodpercben elképesztő dolog történt: Farmer ütését nem tudtuk kivédekezni, így a britek kiegyenlítettek. 2:2.

Borítókép: MTI Fotó/ Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!