Kézis lányok

2018.05.11. 14:48

BL-győztes lehet a Győri ETO, de ehhez javítani kell a játékon

A jobbszélső Bódi Bernadett szerint a Győri Audi ETO KC játékának javulnia kell a közelmúltban mutatott teljesítményhez képest, ha meg akarja nyerni a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

„Játékban is javulnunk kell, nem elég a szívünk, az akaratunk, a harcosságunk. Az a többi csapatnál is meglesz, bár úgy gondolom, ebben is mi vagyunk a legjobbak, mi tudunk a legjobban küzdeni egymásért” – nyilatkozta az MTI-nek a kétszeres BL-győztes játékos a négyes döntő pénteki sajtóbeszélgetésén.

A címvédő ETO ellenfele a román CSM Bucuresti lesz a szombati elődöntőben, 15.15-től. Utána, 18 órától a macedón Vardar Szkopje és az orosz Rosztov-Don találkozik egymással.

„Azon leszünk, hogy hétvégén életünk formájában játsszunk, mindent meg fogunk tenni, hogy döntőbe jussunk. Négygólos hátrányból sikerült kettővel legyőznünk a Ferencvárost a múlt héten, de nem abból a játékból szeretnénk kiindulni” – mondta Bódi.

A válogatott játékos hozzátette, jelenleg frissebbek, mint a bajnoki rangadón voltak, de jobban kell összpontosítaniuk, és játékban is javulniuk kell.

Az FTC-vel szemben 26-24-re megnyert rangadót igazi erőfelmérőnek nevezte, és kifejtette, ha azt a találkozót nem a múlt héten rendezik, akkor nem ütköztek volna ki a hibák, és nem lenne mit kijavítaniuk.

„Nagyon nehéz mérkőzésekre számítok, de a görcsösséget teljes mértékben el kell felejtenünk, élveznünk kell a játékot” – fogalmazott a jobbszélső.

Görbicz Anita csapatkapitány is arról beszélt, hogy koncentráltan és elszántan, ugyanakkor jókedvűen, mosolygósan edzettek ezen a héten, hiszen örülnek, hogy ismét a BL négyes tornájára készülhetnek.

„Nagyon jó érzés, hogy ismét itt lehetünk, nagyon komoly esemény a négyes döntő, örülünk, hogy ennyien kíváncsiak ránk” – nyilatkozta.

„Mellettünk szól a fantasztikus közönségünk, a jó csapatszellem, a küzdeni tudásunk, az akaratunk és a tapasztalatunk”

- tette hozzá.

Az irányító szerint jó, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjét is a Papp László Budapest Sportarénában rendezték (amit az ETO meg is nyert), mert reményei szerint ebből is előnyt tudnak kovácsolni hétvégén.

A brazil Eduarda Amorim leszögezte, a legjobb hozzáállás, a lehető legjobb játék és komoly önbizalom szükséges részükről az újabb BL-győzelemhez.

„Egy biztos, a maximumot nyújtjuk majd a pályán, hiszen ezt a pillanatot vártuk egész évben. Nagyon kemény szezon végén vagyunk, sok volt a sérültünk, most is hárman hiányoznak közülünk, mégis itt vagyunk”

- mondta a világbajnok balátlövő, utalva arra, hogy a magyar csapatból a cseh Jana Knedlikova bokasérülése miatt marad távol, és Tomori Zsuzsanna és a norvég Nora Mörk is hiányzik majd, mindketten térdműtét után gyógyulnak.

Cristina Neagu, a CSM Bucuresti kiváló balátlövője így nyilatkozott:

„Azt hiszem, egyenlők az esélyek, hiszen a Győr hazai környezetben játszik, saját közönsége előtt. Azt kell mondjam, a magyar csapat most nem olyan, mint az elmúlt években volt. Nem tűnik olyan veszélyesnek, persze, több sérültje van” – közölte.

A BL idei évadában már 101 gólos játékos számára azért is lesz pikáns a győriek elleni elődöntő, mert az ETO vezetőedzője, a szezon végén távozó spanyol Ambros Martín egyben a román válogatott szövetségi kapitánya is. Neagu úgy véli, Martín nagyon szigorú és nagyon jó edző, aki hibátlan taktikát dolgozott ki velük szemben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!