elismert teljesítmény

2019.01.02. 16:27

Bácsi Péter lett az év legjobb kötöttfogású birkózója

A kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnokot választotta a nemzetközi szövetség.

Budapest, 2018. október 26. A győztes Bácsi Péter (j), miután a férfi kötöttfogású 82 kilogrammos súlycsoport döntőjében nyert a török Emrah Kus (b) ellen a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 26-án. MTI/Czagány Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a Ferencváros 35 éves sportolója többek között azzal érdemelte ki az elismerést, hogy 2018-ban világbajnok lett a 82 kilogrammosok versenyében az októberi budapesti vb-n, illetve még az év elején a kubai Granma y Cerro Pelado nemzetközi rangsorversenyen is aranyérmet szerzett, nyáron pedig a győri Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékversenyen, szintén világranglistás viadalon ezüstérmet nyert.

Bácsi az Év legjobbja-díj mellett 10 ezer svájci frankos (nagyjából 2,8 millió forint) jutalomban is részesül az UWW-től.

A másik két szakágban ugyancsak világbajnokok érdemelték ki az elismerést: a nőknél a finn Petra Olli, a szabadfogású férfiaknál pedig az amerikai David Taylor lett az év legjobb birkózója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!