nincs lehetetlen

2019.12.10. 13:24

Világversenyes éremmel szeretne búcsúzni Berki Krisztián

A tokiói kvalifikációra már csak egyetlen esélye lenne London ötkarikás aranyérmesének, de ehhez az utolsó három világkupa legjobbjának kellene lennie – mondta Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke.

Berki Krisztian (HUN) performs on the pommel horse during the Men's Apparatus Finals at the European Men's and Women's Artistic Gymnastics Championships in Cluj Napoca, Romania. 22.04.2017 Photo: Catalin Soare/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Catalin Soare

„Az első vk-forduló februárban lesz, de mivel Berkit nemrég műtötték, oda nem fog tudni eljutni” – összegzett a sportvezető az M4 Sporton, aki maga is lólengésben nyert két olimpiát.

A Nemzet Sportolója szerint ugyanakkor az UTE 34 éves tornásza küzd azért, hogy világversenyen szerepelhessen, és ott éremmel búcsúzhasson.

„Erre elsősorban Európa-bajnokságon lehet esélye, mert jövőre nem rendeznek vb-t”

- jelentette ki Magyar Zoltán, aki szerint Berki – ha egészséges – még mindig olyan gyakorlatot tud bemutatni, amivel „éremképes”.

„Neki az a vágya, hogy éremmel búcsúzzon, mi mindent meg fogunk tenni, hogy ehhez hozzásegítsük. Nem tud olyat kérni, amit ne tennénk meg érte”

- fogalmazott.

Az elnök kérdésre elmondta, bár az utóbbi évtizedekben általában egy ember „tartotta a hátát” a magyar tornászok közül, az utóbbi években szélesedett a paletta: Dévai Boglárka, Vecsernyés Dávid és Kovács Zsófia is nyert Európa-bajnoki érmet.

A jövő évi magyar olimpiai szerepléssel kapcsolatban kiemelte, hogy

a férfiak között nincs esély a kvótaszerzésre, a nőknél ugyanakkor ketten is „a vonal fölött vannak”.

„Az indulási jogot Kovács Zsófia szerezte meg, de közte és Schermann Bianka között válogatóverseny lesz” – nyilatkozta Magyar Zoltán, aki szerint hatalmas előrelépés lett volna a sportág számára, ha a magyar női csapat kvótát tud szerezni, ez elsősorban a rossz gerendagyakorlatok miatt nem sikerült.

„Peches évet zártunk, jövőre remélem, sérülésmentes lesz a szezonunk”

- mondta a MATSZ-elnök.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!