Uszonyosúszó-vb

2022.07.24. 13:39

A magyarok zártak az éremtáblázat élén

A magyarok a szombati zárónapon szerzett egy arany, két ezüst- és egy bronzéremmel az éremtáblázat élén végeztek a Caliban rendezett uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a 800 méteres felszíni úszást Kiss Nándor nyerte meg, másodikként Mozsár Alex végzett, valamint mindkét 4x100 méteres felszíni váltó dobogóra állt, a nők ezüst-, a férfiak bronzérmesek lettek. 

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint Senánszky Petra ott folytatta Caliban, ahol Birminghamben abbahagyta. A világklasszis versenyző ugyanis aranyérmes lett a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében - számolt be róla a szövetség. 

A magyar csapat 21 érmet, 10 aranyat, 7 ezüstöt és 4 bronzot szerzett Kolumbiában, amivel az éremtáblázat első helyén végzett.

Forrás: MTI

Borítókép: Senánszky Petra Caliban aranyérmes lett a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében/Nemzeti Versenysport Szövetség 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!