Olimpia

2023.01.18. 11:16

Gyulay Zsolt: a MOB a realitást fogalmazta meg a párizsi magyar csapat várható létszámának megbecsülésénél

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) becslése szerint 114 és 219 között lehet majd a jövő évi párizsi olimpiára utazó magyar csapat létszáma, amit Gyulay Zsolt, a MOB elnökének elmondása szerint a szövetségekkel történt egyeztetések eredményeként határoztak meg.

Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a Sport 2022 évkönyv bemutatóján a budapesti Fókusz Könyváruházban 2022. november 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

"Mi az elmúlt ősszel, decemberig leültünk az összes szövetséggel és nagyon szigorú szakmai szempontok szerint elbeszélgettünk, hogy állnak a kvótákkal, mit várnak. Gyakorlatilag egy reális képet szerettünk volna kapni, hogy állunk félidőben" - nyilatkozta az elnök szerdán az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában, kiemelve, hogy az idei év a kvótaszerzésről szól majd. - "Nagy a szórás, hiszen nem az álmokat fogalmaztuk meg és a szövetségek sem az álmaikról beszéltek, de a létszám nagyban függ a csapatoktól és a hosszú kvalifikációs folyamattól." 

Gyulay Zsolt azt is elmondta, hogy 

a hétvégén Párizsban járt, ahol Habsburg György nagykövettel egyeztettek a magyar szurkolók számára szükséges tennivalókról, mert az már most biztosra vehető, hogy rengeteg magyar drukker utazik majd a játékokra. 

A párizsi olimpiát, majd az új megállapodás értelmében azt követően 2026 és 2032 között is az összes nyári és téli olimpiát az M4 Sport és a magyar közmédia közvetíti, amit a MOB első embere üdvözölt. 

"Mi természetesen örülünk, mert tudjuk azt, hogy nagyon jó helyen vagyunk itt" - kommentálta a hírt Gyulay Zsolt. 

A MOB vezetője azt is elmondta a beszélgetés során, hogy nehéz és sűrű év előtt áll a magyar sport és a MOB is, téli és nyári EYOF-ot is rendeznek, valamint júniusban lesz Krakkóban az Európa Játékok, mely több sportágnak is az Európa-bajnoksága lesz és rengeteg olimpiai kvótát lehet majd Lengyelországban szerezni. Gyulay Zsolt ez utóbbi eseménnyel kapcsolatban megjegyezte, hogy elképzelhető, nagyobb létszámú lesz ott a magyar küldöttség, mint a párizsi olimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában