BL-selejtező

2023.06.21. 12:04

Csercseszov: a cél a BL-csoportkör

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a bajnokság megnyerése és a jó Magyar Kupa-szereplés mellett a Bajnokok Ligájában a csoportkörbe jutás a cél a zöld-fehér együttes számára.

Mw

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkőzés előtt a mezőkövesdi városi stadionban 2023. május 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Az FTC BL-selejtezős bemutatkozásra készülő gárdája a hét végén pihen, hétfőtől viszont újabb ausztriai edzőtáborozás következik, benne két komoly barátságos mérkőzéssel - mondta az orosz tréner a moszkvai Szport Ekszpressznek Ausztriából adott szerdai nyilatkozatában. Hozzátette, a szlovén határ közelében csaknem egy hete dolgozik a kerettel, amely messze nem teljes, mivel nyolcan nemzeti válogatottjukban szerepelnek, hárman pedig sérültek. 

Arra számítunk, hogy a második edzőtáborra, amely július 4-ig tart, a válogatott játékosok közül legalább heten csatlakoznak hozzánk, és két sérültünk is visszatér a pályára. A felkészülés e szakaszában komoly edzőpartnerekkel játszunk, így tervbe van véve találkozó az azeri Qarabaggal és az osztrák Salzburggal 

- tette hozzá. 

Konferencia-liga - Eszékre látogat a ZTE

A magyar csapatok közül a Zalaegerszegnek jutott a legnehezebb ellenfél a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második körében: a kupagyőztes a horvát bajnoki bronzérmes NK Osijekkel találkozik. 

Az európai szövetség nyoni székházában megtartott szerdai sorsoláson eldőlt, hogy az újoncként magyar bajnoki ezüstérmes Kecskemét a lett Rigával vagy az izlandi Víkingur Reykjavíkkal csap össze, míg az OTP Bank Ligában harmadik Debreceni VSC az örmény Alaskert és a montenegrói Arszenal Tivat párharcának továbbjutójával mérkőzik meg. 

A párharcokat a Debrecen és a ZTE idegenben, míg a Kecskemét hazai pályán kezdi meg. 

A sorsoláson az is kiderült, hogy ha a magyar bajnok Ferencváros elbukna a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában feröeri riválisával szemben, akkor a harmadik számú nemzetközi sorozatban az ír Shamrock Roversszel vagy a BL-előselejtező bajnokával találkozna. 

A Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzéseit július 27-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Az FTC a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában - a keddi sorsolás értelmében - a feröeri KÍ Klaksvík ellen idegenben kezdi a párharcot július 11-én vagy 12-én, a hazai visszavágóra pedig a következő héten kerül sor. 

Csercseszov az interjúban leszögezte: 

az új szezonban az FTC célja a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutás. 

"Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy ismét megnyerjük a magyar bajnokságot, és sikeresebbek legyünk a Magyar Kupában, mint az előző idényben - mondta. - Ami az európai szereplést illeti, mindent megteszünk azért, hogy a BL-ben a selejtezősorozatot sikerrel vigyük végig, és bejussunk a csoportkörbe. Az előző szezonban az Európa-ligában játszottunk, ezúttal szeretnénk egyet előrelépni." 

Svéd vagy walesi csapattal találkozhat a Ferencváros a második fordulóban 

A svéd BK Häcken vagy a walesi New Saints FC együttesével találkozhat a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. 

A svájci Nyonban szerdán rendezett sorsoláson eldőlt, hogy ha a magyar bajnok sikerrel veszi az első fordulóban a feröeri KÍ Klaksvík elleni párharcot, akkor a második körben hazai pályán kezd. 

A kvalifikáció második fordulójának első mérkőzéseit július 25-26-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. 

A csoportkörhöz négy párharcot kell nyerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában