Nem titok többé

2023.12.17. 18:38

Ezt mondta Marco Rossi a miniszterelnökkel való kapcsolatáról

Exkluzív interjút adott a Mandinernek Marco Rossi. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyebek mellett beszélt a magyar állampolgárság felvételéről, a csapat elé általa kitűzött célokról, és abba is bepillantást engedett, milyen a kapcsolata Orbán Viktorral.

MW

Orbán Viktor, Marco Rossi és a kapitány segítője, Cosimo Ingusco, aki szintén magyar állampolgár lett

Forrás: Facebook /Orbán Viktor

Egy évvel ezelőtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke megkérdezte, hogy szeretném-e felvenni a magyar állampolgárságot, én pedig igent mondtam. Büszkeséggel tölt el, hogy magyar állampolgár lehetek, részben a gyerekkori kötődésem miatt, részben pedig azért, mert tényleg otthon érzem magam Magyarországon

– fogalamzott a Mandinernek Marco Rossi. A szakember hozzátette:

„Ez főleg az emberek attitűdjének köszönhető, mindenki kifejezetten kedves velem, és nem csak az utóbbi években. Annak ellenére, hogy külföldi vagyok, a magyarok kezdettől fogva nagy szeretettel és tisztelettel fogadtak. Biztosan akad, aki nem így érez, de azt tapasztalom, hogy az emberek nagy többsége azért kedvel, és ez nagy-nagy büszkeséggel tölt el.”

Marco Rossinak Orbán Viktor is gratulált az állampolgárság felvételéhez

, a Mandiner pedig megkérdezte, hogy mostanában beszélt-e vele. 

„Igen. Korábban is többször találkoztunk mérkőzéseken a stadionban vagy egyéb eseményeken. Orbán Viktor egyébként tényleg szakértője a labdarúgásnak, ezt azonnal érzi az ember, ha a fociról beszélget vele. Ez persze nem azt jelenti, hogy valaha is tanácsot adott volna azzal kapcsolatban, mit és hogyan tegyek. Mindig kedves volt, és értékelte a munkánkat” – válaszolta Rossi. Hozzátette:

Úgy érzem, jó kapcsolatom van vele. Igaz, én sosem beszélek a politikáról – nem is értek hozzá. Mondjuk úgy, hogy a miniszterelnök sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához.

A teljes interjú ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában