Labdarúgó Magyar Kupa

2024.02.27. 20:58

A Diósgyőr legyőzte a Zalaegerszeget és a nyolc közé jutott

A Magyar Kupa első nyolcaddöntőjét rendezték kedd este. A találkozón a Diósgyőr 4-2-re győzte le a Zalaegerszeget és jutott a legjobb nyolc közé a sorozatban.

MW

A zalaegerszegi Sajbán Máté Mihály (b) gólja a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Diósgyőr – Zalaegerszeg mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Diósgyőr tulajdonképpen az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését, mert a szünetig háromgólos előnyre tett szert. A folytatásban a kék-fehérek erejéből csak a szépítésre futotta, de esélyük nem volt az egyenlítésre.

A Diósgyőr 4-2-re győzte le a Zalaegerszeget
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A Diósgyőr verte meg idén először a ZTE-t

Elég határozatlanok voltunk az elején, könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, ami nagyon rányomta a bélyegét a meccsre. Bár nem játszottunk jól, de nem voltunk szétszedve. Próbáltunk változtatni, meg is voltak a lehetőségeink, de rosszul döntöttünk és rossz megoldásokat választottunk, a negyedik gól pedig végleg lezárta a meccset

– értékelte a címvédő búcsúját Márton Gábor vezetőedző az M4 Sportnak. A hazaiak kispadján Vladimir Radenkovic a második mérkőzését is megnyerte, miután múlt hétvégén a Fehérvár elleni 4-0-s bajnoki diadallal debütált. 

A ZTE viszont idén először kapott ki, mivel az OTP Bank Ligában négy sikerrel és egy döntetlennel kezdte a 2024-es esztendőt. 

A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését a Debrecen és a Ferencváros játssza szerda este 19 órakor a Nagyerdei stadionban.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő 

Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE FC 4-2 (3-0)
Gól: Gera D. (8.), Pozeg Vancas (13.), Szabó L. (45+3.), Edomwonyi (76.), illetve Sajbán (54.), Croizet (83., 11-esből)

Szerdán játsszák 

Mezőörs KSE (megyei I.)-Vasas FC (NB II) 13.00
HR-Rent Kozármisleny (NB II)-MTK Budapest 17.00
Veszprémi SC (NB III)-Kecskeméti TE, Ajka 17.00
Tiszakécskei LC (NB II)-Kisvárda Master Good 18.00
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 19.00 

Csütörtökön játsszák 

Szentlőrinc (NB III)-Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) 13.00
Újpest FC-Paksi FC 19.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában