különös szilveszter

2020.12.30. 17:00

A nyulak idén nem trappolnak Sárdon

Nyúltrapp nélkül ér véget az idei év Somogysárdon. Szilveszterkor szervezték volna meg a 28-ik hagyományos nyúlfuttató versenyt, a koronavírus-járvány miatt azonban nem tartják meg.

Marosi Gábor

Fentős Zoltán, polgármester elmondta; az elmúlt években átlagosan félezren látogattak el a somogysárdi focipályára, ahol két kategóriában, több mint ötven versenyző és nyúl küzdelmét nézhették végig.

– Ez egy jó alapja volt a szilveszternek – fogalmazott a polgármester. – Sokan érkeztek a környék településiről, voltak, akik a kezdetektől részt vettek az eseményen. Nem csak a verseny miatt jöttek el az emberek, hanem azért is, hogy megkóstolják a finom forralt bort, teát, lángost és sült kolbászt, vagy csak egy jót beszélgessenek. Azt gondolom, nem sok ilyen rendezvény van a megyében, amely már 27 évet megélt és évről-évre ennyi ember látogatja. A helyi vendéglátósoknak ez komoly kiesést jelent, de bízunk abban, hogy jövőre meg tudjuk szervezni. Most mindenkinek maradt egy éve arra, hogy jól felkészítse a nyulát a következő versenyre – tette hozzá Fentős Zoltán.

A nyúlvágtán az elmúlt esztendőben a Somogyi Hírlap és a Sonline nyula is indult, igaz Cukit és Pitypangot nem tudta legyőzni versenyzőnk, de emlékezetes futamot tudott magáénak.

Mondhatni a verseny veteránja volt Pihepuha is, aki a Somogyi Hírlap verseny nyulának rokonaként rágcsálta a répákat. Többször is a dobogóra vágtázott a somogysárdi nyúltrappon, de sajnos, ha még ha lett volna sem tudott volna indulni az idei futamon, hiszen gazdája éppen a napokban tette közzé, hogy a fürge tapsifüles már az örök répamezőkön szökkell. Miután Pihepuha hét esztendős korában öröklétre szenderült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában