Gólyahír

2023.11.25. 08:30

Nem is annyira pöttöm földlakók sírtak fel először Kaposváron

Folytatódott Kaposváron a bébibumm, hiszen megint huszonhat baba született a kórházban. A szülészeti osztályon dolgozó szakemberek szinte megállás nélkül az új jövevények és anyukáik körül sürögtek egész héten.

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: Halfpoint

Huszonhat baba sírt fel először Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán. Ezen a héten is minden nap hozott valakit a gólya, és ismét a fiúk voltak többségben. Tizenöt kisfiú és tizenegy kislány jött a világra november 17. és 23. között a kaposvári kórházban. 

A babák több mint fele nagy súllyal született

Több nagy súlyú baba is született ezekben a napokban, hiszen összesen tizenkilenc olyan csöppség sírt fel, akik három kilogrammnál nagyobb testsúllyal születtek. Közülük is a legnagyobb Benjamin volt, aki november 23-án, csütörtökön született 3990 grammal. 

A legkisebb testúllyal a dallamos nevet viselő Szófia Mirella született, ő 2400 grammal érkezett a világra. 

Kreatívak voltak a lányos szülők

Nagyjából egyenlő arányban voltak ezen a héten a különleges és a klasszikus a nevek, a fiúk szülei inkább hagyományos és magyaros neveket választottak családuk új tagjának, míg a lányok dallamos és különleges keresztneveket viselnek. Így a listát végigböngészve találhatunk Jánost, Lászlót, Nimródot, Vendelt, és Gergelyt is, Noel, Benett, Máté Bence, Alex és Milos mellett. S persze olyan különleges nevek is kitűnnek a sorból, mint a Seron Léna, Níla, Kéla, Denissza, Lilien, Dália vagy épp a Letícia. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában