Somogyi gólyahír

2023.12.09. 09:30

Elina most a legnagyobb baba Kaposváron

Huszonegy baba született az elmúlt héten a kaposvári kórházban.

Koszorus Rita

Forrás: Shutterstock

Fotó: Katrina Elena

Tizenhárom kislány és hét kisfiú látta meg először a napvilágot december 1. és 7. között a Kaposi Mór Oktató Kórházban. A szülészeti osztály dolgozói minden nap világra segítettek egy újszülöttet, a legmozgalmasabb napjuk december 3-án volt, amikor öt baba sírt fel először a kaposvári kórházban. Két babát a mikulás hozott, hiszen ők december 6-án születtek, amikor évek óta először volt havazás megyénkben. Így a családoknak biztosan felejthetetlen emlék lesz a babák érkezésének napja.

A legkisebb baba a december 3-án született Dorina volt, aki mindössze 1740 grammal érkezett meg a világra és 44 centiméterrel. A legnagyobb baba a 4090 grammal született Elina volt, aki 58 centisen sírt fel életében először. 

Sok volt ezen a héten a dallamos nevű kislány az újszülött babák között, hiszen eggyel több Mira, Mirabella, Elina, Letícia, Dorina, Szeverina, Natasa és Hajnalka lett egy hét alatt Kaposváron. A fiúk szüleinél inkább a manapság divatos keresztnevek voltak előnyben, így ismét köszönthetünk egy Benettet, Zsombort, Boldizsárt is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában