Határtalan boldogság

2023.12.02. 10:30

Somogyi gólyahír: Éva a legnagyobb, Bence és Alíz a legkisebb újszülöttek ezen a héten

Koszorus Rita

illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tomsickova Tatyana

Tizenhat baba született az elmúlt héten a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán, ami az előző hetek harminchoz közeli születésszámaihoz képest nem olyan magas. Mindössze öt fiú és tizenegy lány látta meg a napvilágot az egészségügyi intézményben. A legtöbben november 30-án születtek, aznap hat apróság sírt fel életében először. 

A legnagyobb súlyú baba ezen a héten a 3620 grammos Éva volt, aki 52 centiméterrel érkezett a világra. A legkisebb bébi a 2580 grammos és 49 centis Bence és 49 centis Alíz volt. 

Ezen a héten a legkülönlegesebb nevet Soraya baba kapta, ami a hiedelmekkel ellentétben nem latin, hanem arab eredetű név, ahogyan az Amira is. Sok volt a klasszikus keresztnév, mint a Bence, Áron, Benedek, Éva vagy a Hunor. A szülők szívesen választottak egyszerű keresztnevet családjaik új tagjának, így a Gréta, Alíz, Mila, Zoé és Lara is népszerű volt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában