Hatalmas boldogság

2024.03.02. 09:30

Hárman születtek február utolsó napján Kaposváron

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: FamVeld

Február utolsó hetén sem volt idejük pihenni a Kaposi Mór Oktató Kórház munkatársainak, hiszen február 23. és 29. között tizenhat csöppség született az egészségügyi intézményben. Ezekben a napokban pont fele-fele arányban oszlik meg a nemek aránya, hiszen éppen annyi kisfiú született, mint kislány. 

A legnagyobb bébi ezen a héten kira volt, aki csütörtökön, vagyis február 29-én látta meg először a napvilágot. Ő 3640 grammosan és 55 centisen született. A legkisebb baba pedig Adél Flóra volt, aki ugyanezen a napon született, ő 2620 grammal és 51 centiméteresen érkezett meg a világra. Érdekes kérdés lesz nekik és a velük egy napon született kis Olivérnek a szülinapok ünneplése, hiszen az idei esztendő szökőév, így a következő három évben biztosan nem lesz február 29-e. Hivatalosan őket erre a napra anyakönyvezik, noha jövőre nem lesz 29-e februárban. Az a családoktól függ, hogy előtte, vagy utána egy nappal, netán négyévente ülik meg a kicsik szülinapját. 

Ezekben a napokban nem választottak különösen szokatlan neveket a szülők újszülött gyermekeiknek, hiszen a kicsik között Csabát, Lászlót, Somát, Zalánt, Jankát, Adélt és Lucát is találhatunk. Igaz egy kisbabát a dallamos Leonetta Loretta névre kereszteltek szülei, miután február 23-án megszületett. Egy kisfiú pedig a latinos Ruben Nátániel nevet kapta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában