Törzshely

2022.04.28. 10:12

Műremekek kerülnek a tányérokra a Memoriae étteremben

A minőségi gasztronómia zászlóshajója lehet a régióban a kaposvári Memoriae Étterem, ahol igazi élmény az étkezés minden perce.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Egy, a városban eddig ismeretlen irányt álmodtak meg vezetői a Memoriae Étteremnek. Egy érthető, fine dininghoz közel álló étterem nyitása volt a cél, amellyel meglehetősen nagyot álmodtak, s az eddigi visszajelzések alapján az irány jó. A Törzshely nevű játékunkon a féléves múltra visszatekintő vendéglátóhely megyeszékhely kategóriában nyerte el olvasóink tetszését. 

– A vendégek biztatására neveztünk a Törzshelybe, de mivel még rövid ideje vagyunk nyitva, nem számítottunk rá, hogy nyerni fogunk – mondta Juhász Lívia étteremvezető. – Élményt szeretnénk adni a vendégeinknek, ezért bízunk benne, hogy aki ide betér, elégedetten távozik. Csodás ízek, megunhatatlan ételkreációk kényeztetik a vendégeket. 
– Nagy hangsúlyt fektetünk a változatosságra, idényjellegű étlappal rendelkezünk, mindig az adott időszaknak megfelelő, magas minőségű alapanyagokat használunk fel az ételeinkhez, mondta Pap Zoltán corporate chef. – A nagymamáink, nagypapáink által kikövezett utat választottuk, és vendégeink régi emlékeit szeretnénk újjáéleszteni, de mindezt a mi látásmódunkban. 

A Memoriae Étterem minden napszakban várja vendégeit ételkülönlegességeivel, reggelivel is nyolc órától délig. A tartalmas napindításhoz választhatók más nemzetek ételei is, így megismerhetik az olasz, az amerikai, vagy a francia konyha ízeit. – Célunk ízvilágban olyat nyújtani, amivel még nem találkoztak vendégeink, már a korai órákban visszaköszönhet egy kis sós Olaszország vagy egy falat édes Amerika a tányéron – hangsúlyozta Krasecz Zoltán konyhafőnök. – Egy olyan professzionális szervizt szerettem volna megismertetni a vendégeinkkel, amivel még nem találkoztak Kaposváron. 

– Felszolgálóink kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégeinket végigkísérjék a nálunk eltöltött idő alatt. Odafigyelnek a tableten elérhető étlapunk bemutatására, az ételek részletes prezentálására és az esetleges konyhatechnológiai kérdések megválaszolására – mondta Juhász Lívia. 

A Memoriae Étteremben kiemelt figyelmet fordítanak a különleges étkezési igényű vendégekre, ezért számos glutén- és laktózmentes, vegán és vegetáriánus étel, illetve desszert közül választhatnak. Szakács-cukrászaik által készített desszertkülönlegességekkel, tortákkal, pohárkrémekkel az édesszájú vendégeket is leveszik a lábukról, és tortarendelésre is van lehetőség. Az étterem aktuális ajánlatairól, rendezvényeiről folyamatosan tájékoztatja követőit, vendégeit honlapján és a közösségi média felületein keresztül. A közeljövőben egy színvonalas champagne kóstolóval egybekötött terasznyitó eseménnyel készülnek, valamint egy borvacsorára St. Martin előadóművésszel és a Garamvári Szőlőbirtokkal együttműködve. 

Fotók: Lang Róbert

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában