Cukiság

2022.08.25. 14:00

Vidrabölcsibe készül Bori és Borisz

Bori és Borisz sok gondoskodást igényel, hiszen arra gyúrnak, hogy mehessenek a vidrabölcsibe. Új jövevényekkel bővült a petesmalmi vidrapark, ugyanis két bébi került Balogh Mártához a napokban.

Góz Lilla

Két új lakója van a petesmalmi vidraparknak: Bori és Borisz a napokban érkezett Balogh Mártához. – Borika mindössze négy hetes lehet, Pilisre mentem érte, a halott édesanyja mellett sírdogált. A nyolc hetes Boriszt pedig a hatvani horgásztónál találták meg a horgászok – mesélte gondozójuk.

Balogh Márta hozzátette: mindkettő kis vidrát három óránként tápszerrel eteti cumiból. Szerencsére jó az étvágyuk és szépen növögetnek. Amint lkészen állnak rá, darált halat fognak kapni és ha majd önállóan is tudnak enni, akkor a vidrabölcsibe kerülnek, majd a vidraóvodába. – Itt megtanulják a vidraéletet, az a célunk, hogy felkészítsük őket arra, hogy a szabadban boldoguljanak – emelte ki Balogh Márta. A

Az ország másik feléből érkeztek Petesmalomba a bébividrák. 
 

A két kis vidrán kívül Tomival és Bonival találkozhatnak az érdeklődők a petesmalmi vidraparkban, két siheder állatot pedig a szabad életre készítik fel. A közel 100 hektáros fás-tavas petesmalmi területet 1998-ban vásárolta meg a Somogy Természetvédelmi Szervezet, ahol kezdetben a madármentés volt a cél. Azóta már több mint félszáz elárvult, sérült vidrababa került Mártához, aki miután felnevelte őket, visszaengedte az álaltokat a szabadba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában