Édes élet

2024.03.30. 10:30

A hét süteménye: répatorta

Egy olyan édességet hoztunk, aminek még a húsvéti nyúl is örülne és viszonylag könnyen elkészíthető. Bevált receptünket mindenki ajánljuk, aki nem szerete egész nap a konyhában ácsorogni, de valami különlegesen finomat készítene húsvétra.

Koszorus Rita

Forrás: Mindmegette.hu

HOZZÁVALÓK
A tortához:
10 dkg    dió + a szóráshoz    
35 dkg    sárgarépa    
14 dkg    liszt    
14 dkg    rétesliszt    
2 tk    sütőpor    
1 tk    fahéj    
1 csipet    só    
4 db    tojás    
30 dkg    barna cukor    
2 tk    vaníliás cukor    
1.5 dl    napraforgóolaj    
vaj    
A krémhez:
5 dkg    vaj    
25 dkg    krém sajt (Mascarpone)    
1 rúd    vanília kikapart belseje    
1 db    citrom reszelt héja    
20 dkg    porcukor

ELKÉSZÍTÉS

  • A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd amikor már kellően illatozik, deszkára halmozzuk, és durvára vágjuk. A répát megpucoljuk, lereszeljük.
  • Egy mély tálba öntjük a liszteket, hozzákeverjük a sütőport, a fahéjat és a sót.
  • Habosra verjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az olajat. Hozzáöntjük a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett reszelt sárgarépát és a pirított diót.
  • Alaposan összeforgatjuk, majd kivajazott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A répatortát kihűtjük, majd hosszában félbevágjuk.
  • A nem túl hideg vajat a krémtal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját és a porcukrot. Alaposan elkeverjük.
  • A mascarponés krémmel megkenjük a torta alsó részét. Rátesszük a tetejét, és körbekenjük a maradék krémmel. Néhány órára a hűtőben tesszük. Dióval megszórva kínáljuk.

Forrás: Mindmegette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában