Ajánló

2024.03.27. 08:33

Újranyit a Dutra múzeum Balatonbogláron

Húsvétkor megkezdi tavaszi szezonját a balatonboglári Dutra múzeum. Izgalmas gépindításokkal és langallósütésekkel készülnek a hosszú hétvégére.

Koszorus Rita

Március 29-én újra kinyit a Dutra múzeum Balatonbogláron. Idén is lesz meglepetés az újranyitás örömére, így egy igazi traktor matuzsálemet keltenek most újra életre.
– 11 órakor a Hofher traktort indítjuk be a látogatóknak és ebben az időpontban kemencés sültre is vendégünk mindenki, aki belép a múzeumba – mondta Molnár Balázs, alapító-tulajdonos.
Nagyszombaton is lesz újdonság a gépek szerelmeseinek, hiszen egy teljesen új gép kerül a Dutra múzeum kínálatába, amelyet 11 órakor lepleznek le. 
A régi traktorok iránt érdeklődőknek érdemes húsvét vasárnap és hétfőn is Balatonboglár venni az irányt, hiszen a megszokott nyitvatartással 9-18 óráig látogatható a gyűjtemény. 
Lesznek gépindítások és működés közben megtekinthető az új gépünk is – tette hozzá Molnár Balázs.
A balatonboglári Gép- és Dutramúzeum tavaly ünnepelte megnyitásának ötödik évfordulóját.  Egyelőre csak hétvégén térhetnek be az érdeklődők a múzeumba, de június közepétől már minden nap nyitva lesz. Olyan szokásos programok választhatóak, mint a Csepel túra, Rába Steiger vezetés vagy traktorvezetések. A gyűjtemény több száz évnél is idősebb gépet tartalmaz, traktorok mellett, motorokat, gőzgépet is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában