Helyi életstílus
2024.04.13. 06:26
A hét süteménye: Cukormentes lusta rétes eperrel és rebararával
Egy könnyed tavaszi finomságot hoztunk erre a hétvégére, amit még kezdő háziasszonyok és kísérletező kedvű urak is el tudnak készíteni. Jó étvágyat hozzá!
Koszorus Rita
HOZZÁVALÓK
Tésztához (18x24 cm-es tepsihez):
10dkg teljes kiőrlésű liszt
5dkg rizsliszt
5dkg eritrit
0.5dkg sütőpor
0.5mk szódabikarbóna
csip só
2dkg margarin
Töltelékhez:
25dkg túró
2dl tej
1db tojás
1tk vaníliaaroma
3dkg eritrit
1tk őrölt fahéj
3dkg margarin
20dkg eper
2szál rebarbara
ELKÉSZÍTÉS
- A margarint felolvasztjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és megkenjük a felolvasztott margarinnal.
- Összekeverjük a kétféle lisztet, az eritritet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes keverék felét beleszórjuk a tepsibe.
- Az epret megmossuk és felkockázzuk, a rebarbarának pedig lehúzzuk a külső, hártyás részét.
- A lisztes keverékre morzsoljuk a túrót, megszórjuk a feldarabolt eperrel és rebarbarával, majd ízlés szerint meghintjük őrölt fahéjjal, eritrittel. Ezután rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
- A tojást simára keverjük a vaníliaaromával és a tejjel, majd ráöntjük a lisztes rétegekre úgy, hogy mindenhova kerüljün belőle. Az egész tetejére csipkedjük a margarint. Villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
- 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben, légkeverésen addig sütjük, amíg a sütemény teteje szép aranybarna nem lesz.
- A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a papírral együtt átemeljük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre