Helyi életstílus

2024.04.13. 06:26

A hét süteménye: Cukormentes lusta rétes eperrel és rebararával

Egy könnyed tavaszi finomságot hoztunk erre a hétvégére, amit még kezdő háziasszonyok és kísérletező kedvű urak is el tudnak készíteni. Jó étvágyat hozzá!

Koszorus Rita

HOZZÁVALÓK
Tésztához (18x24 cm-es tepsihez):
10dkg    teljes kiőrlésű liszt    
5dkg    rizsliszt    
5dkg    eritrit    
0.5dkg    sütőpor    
0.5mk    szódabikarbóna    
csip    só    
2dkg    margarin    
Töltelékhez:
25dkg    túró    
2dl    tej    
1db    tojás    
1tk    vaníliaaroma    
3dkg    eritrit    
1tk    őrölt fahéj    
3dkg    margarin    
20dkg    eper    
2szál    rebarbara    

ELKÉSZÍTÉS

  • A margarint felolvasztjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és megkenjük a felolvasztott margarinnal.
  • Összekeverjük a kétféle lisztet, az eritritet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes keverék felét beleszórjuk a tepsibe.
  • Az epret megmossuk és felkockázzuk, a rebarbarának pedig lehúzzuk a külső, hártyás részét.
  • A lisztes keverékre morzsoljuk a túrót, megszórjuk a feldarabolt eperrel és rebarbarával, majd ízlés szerint meghintjük őrölt fahéjjal, eritrittel. Ezután rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
  • A tojást simára keverjük a vaníliaaromával és a tejjel, majd ráöntjük a lisztes rétegekre úgy, hogy mindenhova kerüljün belőle. Az egész tetejére csipkedjük a margarint. Villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
  • 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben, légkeverésen addig sütjük, amíg a sütemény teteje szép aranybarna nem lesz.
  • A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a papírral együtt átemeljük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában