Édesség
2024.04.06. 11:07
A hét süteménye: tojáslikőrös amerikai krémes
Ha még a családnak nincs elege a tojásból, mutatunk egy alternatív felhasználási módot. Tojáslikőrrel bolondított krémes, ráadásul annyira különleges, hogy amerikai is. Nem kell cukrásznak lenni ahhoz, hogy elkészítsük hétvégi desszertnek, a lépéseket videón is mutatjuk!
Koszorus Rita
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
7db tojássárgája
20dkg cukor
15ek víz
2ek étolaj
20dkg finomliszt
2ek kakaópor
1csom sütőpor
1csip só
A krémhez:
2csom vaníliás pudingpor
6dl tej
7db tojásfehérje
10ek cukor
2cl tojáslikőr
A tetejére:
4dl habtejszín
3ek porcukor
1csom habfixáló
reszelt csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A tojássárgájákat habosra keverjük 15 ek. vízzel, a cukorral és az olajjal.
- A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverjük egy másik tálban, majd a tojássárgájás masszába szitáljuk.
- A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk.
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a forró pudingba. Hozzáadjuk a tojáslikőrt is.
- A krémet még melegen a sütőből kivett kakaós piskóta tetejére kenjük, és a tésztát visszatesszük 10 percre a 180 fokos sütőbe.
- A kisült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a kihűlt pudingos sütemény tetejére kenjük. Reszelt csokoládét szórunk a tetejére.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre