Édesség

2024.04.06. 11:07

A hét süteménye: tojáslikőrös amerikai krémes

Ha még a családnak nincs elege a tojásból, mutatunk egy alternatív felhasználási módot. Tojáslikőrrel bolondított krémes, ráadásul annyira különleges, hogy amerikai is. Nem kell cukrásznak lenni ahhoz, hogy elkészítsük hétvégi desszertnek, a lépéseket videón is mutatjuk!

Koszorus Rita

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
7db    tojássárgája    
20dkg    cukor    
15ek    víz    
2ek    étolaj    
20dkg    finomliszt    
2ek    kakaópor    
1csom    sütőpor    
1csip    só    
A krémhez:
2csom    vaníliás pudingpor    
6dl    tej    
7db    tojásfehérje    
10ek    cukor    
2cl    tojáslikőr    
A tetejére:
4dl    habtejszín    
3ek    porcukor    
1csom    habfixáló    
reszelt csokoládé

ELKÉSZÍTÉS

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  • A tojássárgájákat habosra keverjük 15 ek. vízzel, a cukorral és az olajjal.
  • A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverjük egy másik tálban, majd a tojássárgájás masszába szitáljuk.
  • A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
  • A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk.
  • A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a forró pudingba. Hozzáadjuk a tojáslikőrt is.
  • A krémet még melegen a sütőből kivett kakaós piskóta tetejére kenjük, és a tésztát visszatesszük 10 percre a 180 fokos sütőbe.
  • A kisült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a kihűlt pudingos sütemény tetejére kenjük. Reszelt csokoládét szórunk a tetejére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!