Helyi gazdaság

2023.11.12. 19:27

A következő generációs intelligens település az energiahatékony életmód korszakát hozza el

A svédországi Brobyholmban, új családi házakból álló ingatlanfejlesztés a világ egyik legokosabb lakókomplexumává válik a telepített technológia összekapcsolhatóságának köszönhetően.

Sonline.hu

A következő generációs intelligens település az energiahatékony életmód korszakát hozza el

  • Stockholm közelében egy, a világon a legokosabbak között számontartott lakókomplexum energia termelése, megosztása és optimalizálása révén csökkenti a számlákat, és fenntartható, modern életvitelt biztosít.
  • Készülnek az első otthonok, amelyeknél egyetlen alkalmazásban integrálták az intelligens háztartási készülékeket, a berendezéseket, mint például a redőnyöket, a fűtés, szellőztetés és légkondicionálás rendszerét (HVAC), valamint a napelemes rendszereket és az elektromos járművek (EV) töltését.
  • Az energia hatékonyságot prioritásként kezelő település okosotthon-rendszert, energiagazdálkodási és -megosztási technológiákat fog használni, hogy ezek segítségével önellátóvá, energiaköltség-mentessé és szén-dioxid-semlegessé váljon.

 Az energiatermelés, -megosztás és -optimalizálás révén a lakosok alacsonyabb energiaszámlákra, valamint jobb fenntarthatósági mutatókra számíthatnak. A nyílt technológiának, az iparági szabványok alkalmazásának és a gyártók innovációs együttműködésének köszönhetően soha ennyi technológia nem volt még integrálva, és vált teljesen átjárhatóvá egy okosotthonfejlesztésben.

A brobyholmi otthonok lesznek az első olyan lakóépületek, amelyek lakói az ABB-free@home® és a Samsung SmartThings közös rendszerén keresztül egy holisztikus okosotthon-megoldáshoz férhetnek hozzá, így biztosítva a háztartások zökkenőmentes irányítását. Minden okosotthon-termék és -készülék zökkenőmentesen és biztonságosan csatlakozik majd az integrált rendszerhez a Samsung SmartThings alkalmazáson vagy eszközön keresztül.

Az energiamegosztási technológia és rendszerek játsszák majd a legfontosabb szerepet Brobyholmban. Az energiamegosztás során a főbb elektromos berendezések, például a lakóközösségben lévő EV-töltők és napelemes inverterek üzemét szinkronizálják, így a terhelésszabályozással optimalizálni tudják az energiafelhasználást. A Samsung intelligens készülékei, például a hőszivattyúk, mosógépek és mosogatógépek úgy programozhatók, hogy akkor működjenek, amikor a legkedvezőbbek a villamosenergia-tarifák, és amikor a napenergia-tárolás szintje elegendő. Az egyes házakon elhelyezett napelemtáblák az egész közösség energiafogyasztását szolgáló akkumulátorokat töltik fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában