megyei időjárás

2018.11.20. 06:55

Hidegtől remegő kézzel kapaszkodhatunk esernyőnkbe

Kedden reggel Somogyban két fokos hőmérsékletre ébredünk, a nap nagyobb részében csapadékra kell számítani. A hét második felében azonban érkezhet egy kisebb felmelegedés.

Sonline

Somogyban kedden nyugat felől északkelet felé mozgó mediterrán ciklon és kiterjedtebb csapadékmezeje okoz nagyrészt jelentősebb esőt. Élénk keleties szél fúj. Este már jelentősebb csapadék nem hullik, csupán jelentéktelen szitálások fordulhatnak elő. Itt-ott átmeneti ködfoltok alakulhatnak ki.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel +2,

kedd délután +4,

szerda reggel +4 fok körül alakul.

Meleg fronthatás várható. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

 

Erre számíthatunk a héten

- Szerdán, csütörtökön borongós, szürke, viszonylag enyhe idő a legvalószínűbb. Időszakos, gyenge esők is előfordulnak elszórtan. Csak kevés helyen lehet átmeneti napsütés.

- Pénteken előreláthatólag vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Számottevő eső nem valószínű. Tovább enyhül az idő, ugyanakkor nagyobb eséllyel lehetnek tartósabb ködfoltok.

- Szombaton alapvetően napos időjárás a legvalószínűbb. Megélénkül a délkeleti szél. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik