Megyei időjárás

2019.10.22. 07:00

Fronthatásra nem, viszont kellemes napos időre lehet számítani

Somogy megyében, kedden egy hazánk felett feloszló hidegfront alakítja az időjárást. Itt egy napra északira fordul, de mérsékelt marad a légmozgás, illetve 3-4 fokot csökken a hőmérséklet.

Sonline

Átmeneti, mérsékelt felhősödésektől eltekintve marad a napos, nyugodt időjárás.

Este, éjszaka csillagfényes időre készülhetünk, helyenként azonban ködfoltok képződnek.

Nincs fronthatás. Érdemes a sokévi átlagnál mintegy 10 fokkal melegebb időt kihasználva minél többet a szabadban, a természetben tölteni. Csupán a tartósabban ködös északnyugati tájakon lehet hűvösebb, kellemetlenebb az idő. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd reggel 11,

kedd délután 21,

szerda reggel 10 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdától a hét legvégéig várhatóan a nyugati és déli országrészben marad az alapvetően napos idő, reggelenként párássággal, ködfoltokkal és időről-időre kissé élénkebb délies légmozgással. Az ország északkeleti felén azonban a reggeli ködfoltok napról-napra egyre nagyobb területet foglalnak el és várhatóan egyre lassabban oszlanak fel. Napközben is egyre többfelé tartósan megmaradhatnak, egyre kevesebb helyen, rövidebb időszakokban valószínű napsütés. Ebben a térségben gyenge marad a légmozgás. A napos területeken marad a meleg, a 20 fok körüli, illetve kevéssel a fölötti maximum hőmérséklet, a tartós ködfoltokban azonban 10 fok körüli legmagasabb hőmérsékletre számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik