megyei időjárás

2020.02.07. 07:00

Az évszakos átlagnál melegebb lesz és mérséklődik a légmozgás is

Pénteken délelőtt még élénk, helyenként erős lökésekkel kísért északnyugati szél fúj, majd mérséklődik a légmozgás.

Sonline

Napsütéses, hajnalban fagypont körüli, majd délután az évszakos átlagnál kissé magasabb hőmérsékletű idő lesz jellemző. Éjszaka változóan csillagfényes, olykor kissé felhősebb időben, gyenge vagy mérsékelt, délire forduló légmozgás mellett több fokkal fagypont alá hűl a levegő.

Keleten, északkeleten hideg fronthatás várható. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás és asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 0 – +3,

péntek délután +6,

szombat reggel -2 – 0 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétvégén délire forduló, vasárnap estig gyenge légmozgás és napos idő a legvalószínűbb. Hajnalonként fagy is előfordul, míg napközben az évszakos átlagnál pár fokkal lehet magasabb a hőmérséklet. Vasárnap este, éjjel viharossá erősödő délnyugati szél támadhat.

- Hétfőre markáns melegfront érkezése körvonalazódik erős, nyugaton viharos széllökésekkel, borongós idővel, elszórtan esőkkel, záporokkal, hirtelen enyhüléssel.

- Kedden előreláthatólag eléri az országot a ciklon hidegfrontja. Szeles, változékony időre, átmeneti napos időszakokra, felhőátvonulásokra és záporokra, északon hózáporokra van kilátás. Délnyugaton még szokatlanul enyhe idő ígérkezik.

- Szerdától országszerte az évszakos átlag körüli hőmérséklet kialakulása valószínűsíthető. Marad a változékonyság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!