megyei időjárás

2020.06.30. 07:00

Elvonult a hidegfront, visszatér a napsütés

Kedden napos, csapadékmentes, kevésbé fülledt és mérsékeltebben, kellemesebben meleg időnk lesz.

Sonline

időjárás, eső, zápor, esernyő, nyár

A déli, kora délutáni időszakban nagyon erős UV-sugárzással (UV 8-9) kell számolni! Általában gyenge, időnként megélénkülő, eleinte még északii, majd délire forduló légmozgás lesz jellemző. Éjszaka sem változik a helyzet, nyugodt, csillagfényes, csapadékmentes, szélcsendes időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő délután 31,

kedd reggel 14,

kedd délután 29,

szerda reggel 17 fok körül alakul.

A hidegfrontot követően kedden melegfront jellegű hatás várható. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: eumet.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán napközben a napsütésé lesz a főszerep és ismét 30 fok köré melegszik a levegő. Estefelé, a Nyugat-Dunántúlon, Alpokalján már kialakulhat zivatargóc, majd szerda éjjel a nyugati és középső országrészben is nő az esélye zivatargócok előfordulásának.

- A csütörtök hidegfront előtti fülledt, meleg, változóan napos-gomolyfelhős, délután, este ismét záporokkal, heves zivatargócokkal tarkított időt ígér. Éjjel érheti el térségünket egy hidegfront viharos széllel és további zivatarokkal.

- Pénteken átvonuló hidegfront alakítja időjárásunkat. Változó felhőzet, időszakosabb napsütés mellett elszórtan kialakuló záporokra, kis körzetekben hevesebb zivatarokra van kilátás. Pár fokot frissül a levegő.

- Hétvégére változóan napos-gomolyfelhős, nyáriasan meleg, strandolásra alkalmas idő ígérkezik, délután elszórtan, előreláthatólag főként keleten kialakuló frissítő záporokkal, egy-egy zivatargóccal. Vasárnap estére erőteljes hidegfront érkezése körvonalazódik. (forrás: met.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!