megyei időjárás

2020.07.02. 07:00

Az este érkező hidegfrontot egész napos fülledt idő előzi meg

Csütörtökön hidegfront közelíti meg hazánkat, előtte még fülledt, meleg idő várható Somogyban.

Sonline

A reggeli órákban megszűnnek a hajnali zivatarok, majd erősebben felhős idő várható. A déli órákat követően nő a szórványosan előforduló, kis körzeteket érintő helyi záporok, heves zivatargócok kialakulásának esélye. Csütörtökre a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, zivatarveszély miatt pedig a régióra, így Somogy megyére is.

Éjjel megérkezik a hidegfront.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 15,

csütörtök délután 29,

péntek reggel 16 fok körül alakul.

Melegfront jellegű hatás miatt előfordulhat fejfájás, álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. A zivatarok hatására fülledt időre számíthatunk. A meleg idő miatt gondoskodjunk a folyadék utánpótlásról. Igyunk sok vizet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken, északnyugaton hűvös idő lesz, számottevő csapadék nélkül, míg keleten marad a meleg, és ott heves zivatarok alakulhatnak ki.

- Szombaton mérsékelten meleg, keleten napos, az ország nyugati felén felhősebb időre van kilátás, főként a középső tájakon egy-egy futó záporral, zivatarral.

- Vasárnapra napsütés és tovább melegedő idő ígérkezik. Inkább csak délen, délkeleten fordulhat elő futó zápor.

- Hétfőn derült ég, kánikula, kedden hidegfront érkezése a legvalószínűbb, ismét többfelé zivatarokkal. (forrás. eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik