Békepárti hangok

2024.05.06. 18:12

Hatalmas a tét, a jövő Európájáért kampányoltak Siófokon

Siófoki állomásán a Fidesz-KDNP országjáró kampánykörútja az EP választások tétjét hangsúlyozta.

Hajdú Marianna

Forrás: Hajdú Marianna/Somogy Megyei Hírlap

A siófoki CE Plaza Hotel adott otthont a hétfőn a Fidesz-KDNP „Csak a béke, csak a Fidesz” elnevezésű országjáró kampányának. Az eseményen Witzmann Mihály országgyűlési képviselő látta vendégül Koncz Zsófiát, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettesét, László András EP képviselőjelöltet, valamint Biró Norbertet, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnökét.

A rendezvényen szükségképpen a június 9-i európai uniós parlamenti választásról esett a legtöbb szó, amely egész Európa szempontjából meghatározó esemény, s kiemelten fontos Magyarország és Európa jövője szempontjából is. 

Koncz Zsófia hangsúlyozta azt is, hogy a legnagyobb, legérzékenyebb tét Magyarország energiabiztonsága, a magyar gyermekek védelme és a nemzeti szuverenitás kérdése. 

Európa jövője a tét. Nem engedhetjük meg, hogy háborús politikával veszélyeztessék a kontinens békéjét és stabilitását.

 – mondta a miniszterhelyettes.

László András hozzátette, hogy a választás eredménye kulcsfontosságú azért is, mert eldől, hogy Európa melyik úton halad tovább: a béke vagy a háború felé tart-e.

A magyarok többsége a béke pártján áll, és elvárják, hogy vezetőink is ezt az utat válasszák.

 – mondta az EP képviselőjelölt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában