megyei időjárás

2020.11.09. 07:00

Borongós, szürke idővel kezdődik a hét

Hétfőn már a borongós, többfelé tartósan ködös, szürkeség határozza meg Somogy megye időjárását. Kevés helyen még kisüthet a nap, de már nem ez lesz jellemző.

Sonline

Gyenge marad a légmozgás. Számottevő csapadék nem hullik, de ködszitálás előfordulhat. A hőmérséklet a ködben jellemzően kevéssel 5 fok fölé, a napos területeken 13 fokig emelkedik. Éjszaka is a köd, és a borongós idő lesz jellemző.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő reggel 2,

hétfő délután 11,

kedd reggel 2 fok körül alakul.

A légkör alsó részében feldúsuló légszennyező anyagok – mint a por, égéstermékek, kipufogógázok, és egyéb gázok negatív hatást gyakorolnak a szervezetünkre. Ezek elsősorban a légzőszervrendszert terhelik meg, annak gyulladását okozhatják, és a vér oxigéncseréjének zavarát is eredményezhetik. Lassulhat a teljesítő- és koncentrálóképesség, de szemirritáció és álmatlanság is jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- A jövő hét folyamán sem várható front érkezése, marad az anticiklon térségünk felett. Emiatt ködös, vagy borongós, nyálkás, szürke időre készülhetünk. Csak kis körzetekben van esély átmeneti napsütésre, tartós napsütés csak a magasabb hegycsúcsokon lesz. A hőmérséklet is ennek arányában alakul, a napos részeken kevéssel 10 fok felett, a tartós ködben több fokkal az alatt valószínű a maximum érték. Számottevő csapadék nem, de ködszitálás előfordulhat. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik