időjárás

2021.02.27. 07:00

Szeles, de tavaszias időnk lesz szombaton

A felettünk átvonuló hidegfront kissé átalakítja az elmúlt napokban megszokott kellemes időt. Ám napközben fokozatosan javul az idő és az átlagosnál melegebb lesz.

Sonline

Happy latin woman walking on the street on a bright sunny day. Cheerful stylish girl with sunglasses enjoying the spring. Young woman wearing shades while looking away in the afternoon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rido

Szombaton élénk, erős lökésekkel kísért északi széllel átvonul felettünk az éjjel érkezett hidegfront, ezért napközben széllökésekre, felhős égboltra és felhőátvonulásokra kell számítanunk.

Térségünkben számottevő csapadék nem várható, azonban csökken a maximum hőmérséklet. Dideregnünk így sem kell, hiszen az évszakos átlag felett marad.

Éjjel kevés felhő lesz, csillagfényes égbolt mellett mérséklődik, gyengül a légmozgás Somogyban. Hajnalban fagypont köré, sokfelé pár fokkal az alá hűl a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 3,

szombat délután 10,

vasárnap reggel 1 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Jótékony hatása azonban, hogy kisöpri térségünkből az igen szennyezett levegőt, így jelentősen csökken a szálló por koncentrációja. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnaptól szerdáig reggelenként fagypont körüli hőmérséklet, délutánonként eleinte átlagos körüli, majd napról napra melegedő idő a legvalószínűbb, és sok napsütés ígérkezik, csapadék nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!