helyi időjárás

2021.03.24. 07:00

Jön már végre az enyhülés szerdán

A hét közepétől lassú enyhülés kezdődik, végre nem visz el minket a szél, de a hidegfronti hatástól még nem szabadulunk ilyen könnyen.

Sonline

Szerdán reggel még előfordulhat fagy a megyében, de napkeltét követően gyorsan emelkedik a hőmérséklet. Délutánra már többnyire +10 fok köré melegszik a levegő, sőt afölé is várható a maximum érték.

Napközben már csak helyenként lesz élénk, erős a szél, s estére csillapodik.

Délelőtt zavartalanabb napsütés, gyenge felhősödések lesznek jellemzőbbek térségünkben, majd a délután folyamán gomolyfelhősödésekre van kilátás. Elszórtan egy-egy futó záporeső kialakulhat, de bőrig ázni nem fogunk.

Éjszaka csillagfényes idő lesz, változó felhőzettel. Gyenge lesz a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel 3,

szerda délután 10,

csütörtök reggel 2 fok körül alakul.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatunk. Ilyen lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek! Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön változó napsütés lesz jellemző. Csapadék nem valószínű. Reggel még előfordul gyenge vagy mérsékelt fagy. Mérséklődik, legyengül a légmozgás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!