megyei időjárás

2021.04.10. 07:00

Szeles, napsütéses hétvégénk lesz

Szombaton mérsékelt, olykor erősebb lökésekkel is kísért déli szél mellett folytatódik az enyhülés.

sonline

Kellemesen enyhe, az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű lesz a délután. A napsütést mérsékelt fátyolfelhősödések zavarhatják meg időről-időre a nap folyamán. Csapadék nem várható.

Éjszaka is marad a nyugodt, többnyire derült vagy gyengén felhős időjárás. Továbbra is a délnyugati térségben fúj élénkebb szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek délután 15,

szombat reggel 3,

szombat délután 15,

vasárnap reggel 6 fok körül alakul.

Tovább folytatódik az enyhülés, emiatt többeknél erősödhetnek a melegfront jellegű panaszok: fejfájás, migrén, álmatlanság, koncentrálási nehézségek, fáradékonyság. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap is enyhe idő, élénk, olykor erős lökésekkel kísért déli légmozgás a legvalószínűbb. Nyugat felől fokozatosan megvastagodó felhőréteg szűri, zavarja a napsütést. Késő délutántól, elszórtan már lehet záporeső is, majd reggelre várhatóan csökken a felhőzet.

- Hétfőre még hasonlóan enyhe, változóan napos-felhős, csapadékmentes idő látszik valószínűbbnek a nap túlnyomó részében. Az esti óráktól azonban már éreztetheti hatását egy észak felől közelítő erős hidegfront: szélerősödés, majd terjeszkedő csapadék érkezhet.

- Kedden mediterrán ciklon alakítja várhatóan az időjárást: északnyugaton, nyugaton már hidegfront okoz hűvös, szeles, esős, havas esős időt, míg a keleti térségben eleinte a ciklon melegfrontja miatt enyhébb, felhősödő idő a valószínűbb, majd délután oda is megérkezik a csapadék és a lehűlés.

- Szerdán viharos erejű szélre, borongós, hideg időre van kilátás vegyesen esővel, havas esővel, hóeséssel.

- Csütörtökön előreláthatólag javulni kezd az idő, csökken a felhőzet, kisüt a nap, már nem érkezik számottevő csapadék. A hőmérséklet is magasabbra emelkedik, de így is hűvösebbnek ígérkezik a délután, mint az április közepi átlag. (forrás: eumet.hu)

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik