időjárás

2021.04.05. 07:00

Szeszélyes időjárás mellett locsolkodhatunk

Hajnali fagyban fázhatnak a hölgyek a locsoló kölnitől húsvét hétfőn. De napközben ránkmosolyog az ég, hiszen napsütésre van kilátás.

Sonline

Húsvét hétfőn döntően napos idő várható, de az előrejelzések szerint hajnalban akár több fokos fagy is előfordulhat.

Napközben élénkülő délnyugati széllel, kissé enyhébb légtömeg érkezik Somogy megye fölé. Egy hullámzó frontrendszer melegfrontja éri el térségünket, ezért estétől fokozatosan növekedni kezd a felhőzet térségünk felett. Majd éjszaka hidegfront érkezik, amely egyre többfelé okozhat esőt vagy havas esőt, havazást, és megerősödő északnyugati szélre számítani.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap délután 11,

hétfő reggel 1,

hétfő délután 15,

kedd reggel -1 fok körül alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt, a magasban erőteljes lesz a melegedés. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat, csökken teljesítőképességünk. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. Gyakoribbá válhat a lázas állapot, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden hideg, erősen felhős, borongós, a Dunántúlon és északkeleten szeles, időre készülhetünk, és többfelé várható kisebb havas eső, gyenge havazás, hózápor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!