helyi időjárás

2021.06.16. 07:00

Szerdán is forró napnak nézünk elébe

A nyárias meleg, amelyre sokan áhítoztak megérkezett már, hiszen szerdán is nagyon meleg lesz. Igaz ez még nem kánikula, de érdemes védekezni ma is a napsugaraktól, hiszen felhők csak elvétve takarják el a sugarakat.

Sonline

nyár meleg jó idő időjárás

Szerda reggel még mérsékelten, szakadozottan felhős lesz az ég Somogy megye felett, de már csökken a felhőzet.

Délelőtt kitisztul az ég, napos, meleg idő alakul ki. Már 30 fok közelébe melegedhet a levegő délutánra. Gyenge marad a légmozgás. Erős lesz az UV sugárzás ezen a napon is.

Éjjel csillagfényes, derült égbolt, szélcsend és eseménytelen idő várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd délután 26,

szerda reggel 15,

szerda délután 27,

csütörtök reggel 16 fok körül alakul.

Fronthatás nem várható, azonban a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön az ország nagy részén már hőség nappal számolhatunk, azaz 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet a kora délutáni órákra. A napsütést a Dunántúlon gyenge, a középső és keleti országrészben mérsékelt, délután erősebb felhősödés zavarhatja meg. Este, a keleti határvidéken elszórtan zápor, zivatargóc is előfordulhat, de nem lesz jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!