helyi időjárás

2021.10.08. 07:00

Péntekre kissé megszelídül időjárásunk

Ha más jó hírrel nem is szolgálhatunk, de pénteken alábbhagy az esőzés, csak kisebb szemerkélésre van kilátás megyénkben. Kettős fronthatás sem lesz, „csak” a hidegfront terheli szervezetünket.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Pénteken észak felől fokozatosan vékonyodik a felhőzet, de alapvetően szürke, borongós idő várható. Kisebb szemerkélés még előfordul, de jelentős eső már nem valószínű.

Hűvös lesz, a meg-megélénkülő keleties szél pedig tovább rontja a hőérzetet.

Éjszaka tovább csökken a magas szintű felhőzet, de párásodik a levegő, így foltokban erőteljesebb párásság, ködfoltok, illetve alacsonyabb részegfelhőzet is kialakulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök délután 13,

péntek reggel 9,

péntek délután 15,

szombat reggel 6 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton délelőtt a foltokban csak lassan csökkenő párásság, vékonyodó rétegfelhőzet mellett derült, napos időre készülhetünk. Délután, délkelet felől egyre nagyobb területen beborul az ég, majd délen megered az eső is. Éjszaka az ország délnyugati harmadán kell esőre számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!