megyei időjárás

2021.10.25. 07:00

Szükség lehet reggel a jégkaparóra Somogyban

Hétfőn hajnalban hideg, párás lesz a levegő, a derültebb tájakon sokfelé lehet pár fokos fagy Somogyban, másutt pedig erősebb párásság, ködfoltok is elfordulhatnak.

Sonline

Napközben a párásság várhatóan mindenhol eloszlik, kellemes, őszi, bujkáló vagy szűrt napsütés lesz jellemző. A légmozgás gyenge, délies irányú marad. Éjjel sem változik a légköri helyzet: derült égbolt mellett fokozódó párásságra, foltokban kialakuló ködre számíthatunk. Hajnalban ismét lehet gyenge fagy, de várhatóan kissé már csökken a fagyos terület mérete.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

vasárnap délután 12,

hétfő reggel 2,

hétfő délután 13,

kedd reggel 2 fok körül alakul.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

Hétfőtől előreláthatólag egészen a jövő hét (és egyben a következő hónap) első napjáig elkerülik hazánk térségét az időjárási frontok, anticiklonáris helyzet alakul ki.

Többnyire nyugodt, jelentős légköri eseményektől, frontfelhőzettől mentes, napos vagy szűrt napsütéses időjárásra számíthatunk. A bizonytalanságot, változatosságot a reggelenként kialakuló párásság, ködfoltok okozhatják. Ezek helyenként napközben is csak lassan ritkulnak, oszlanak fel, illetve tartósan megmaradó rétegfelhőzetté alakulhatnak. Lehetnek olyan területek az országban, ahol egész nap megmarad a köd vagy a megemelkedett ködfelhőzet.

Csapadék nem hullik.

A hőmérséklet eleinte az átlagos körül alakul, majd csütörtöktől kissé fölé emelkedik, de a tartósabban ködös, felhős területeken több fokkal alatta marad. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik