megyei időjárás

2021.10.16. 07:00

Többnyire napsütés, száraz időnk lesz hétvégén

Szombaton egy változó vastagságú, itt-ott szakadozott felhősáv okozhat felhősödéseket, de a napközben kelet felé sodródó felhőzet mögött, a nyugati országrészben már délelőtt kisüt a nap.

Sonline

Eső nem valószínű. Gyenge, változó irányú légmozgás lesz jellemző. Éjszaka derült, csillagfényes égbolt várható, de párásodik a levegő. A párásságból köd, vékony rétegfelhőzet is képződhet helyenként. Gyenge marad a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 7,

szombat délután 15,

vasárnap reggel 5 fok körül alakul.

Súroló hidegfront érkezik, emiatt inkább csak gyengébb hideg jellegű hatás érvényesülhet. Panaszként fejfájás, migrén, valamint nehézkes gondolkodás, vérnyomás-csökkenés jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap reggel ismét lehet párásság, ködfoltok, majd napközben már döntően napsütésre, esetleg fátyolfelhőzeten át szűrt napsütésre van kilátás. A tartósabban ködös, ködfelhős területeken alacsonyabb hőmérséklet valószínű.

- Hétfőn átmeneti, erősebb felhősödés várható. A felhősáv É-D irányban keresztezheti az országot, előtte-mögötte várhatóan kisüt a nap. Eső nem valószínű.

- Kedden változó vastagságú, szakadozott felhőzet mellett lehet bujkáló, szűrt, időszakos napsütés. Csapadék ekkor sem valószínű.

- Szerdán előreláthatólag élénkülő, a Dunántúl térségében erős D-i szél támad, melynek köszönhetően enyhe idő ígérkezik. Időről-időre mérsékelt felhősödések zavarják a napsütést.

- Csütörtökön előreláthatólag még marad a D-i áramlás és az annak köszönhető enyheség, de emellett felhős, elszórtan esős idő kialakulása körvonalazódik. (forrás: eumet.hu)

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik